• 07 feb 10:41

Op 27 januari 2017 kwamen de vader en moeder van Stef in de klas. Ze zijn namelijk betrokken bij verschillende bijzondere sporten en wilden graag meewerken aan het thema sport. De kinderen hadden twee vragen opgesteld, waar ze graag antwoord op wilden vinden:
- Hoe zwaar is een wielrenfiets? Is deze zwaarder of lichter dan een gewone fiets?
- Hoe klikken de schoenen vast aan de trapper van de fiets?

Het mooie was dat de kinderen tijdens het vertellen ook nog nieuwe vragen stelden: Wat is dat voor fles? Hoe rem je? Waarom heeft de fiets zo'n stuur met een boogje? Heeft de fiets ook een lampje? Waarom heeft de fiets dan geen lampje?

Ook hadden de ouders een kitebuggy mee, de buggy zelf zag eruit als een soort stoel en hij had drie wielen en daarbij kwam gelijk de vraag: waarom drie wielen?

Doordat kinderen nu konden zien en ervaren hebben ze samen antwoorden gevonden op alle vragen die naar boven kwamen.