• 29 mei 06:16

Week van de natuur:

Vorige week hebben kinderen in groep 6 b telefonisch contact gezocht met het waterschap. Zij wilden namelijk meer weten over het werk van de dijkwacht. Zij hebben ervoor gezorgd dat we op school een presentatie kregen van Johan Elshof! Hij is dijkbeheerder bij het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Speciaal voor ons had hij een presentatie gemaakt (hij had dit nog nooit voor een schoolklas gedaan!) waarin hij vertelde over zijn werk en daar kwam meer bij kijken dan wij verwacht hadden. De kinderen kregen ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen en kregen aan het eind van de presentatie ook nog twee leuke boekjes.

Reactie van de dijkbeheerder:

Ik heb genoten van het geven van (gast) les maar nog veel meer van de vragen van de leerlingen. Zelfs dingen die in de presentatie stonden ontsnapten niet aan de aandacht van de leerlingen of zij hadden er vragen over.

Het was goed te merken dat de leerlingen al even met het project bezig waren en onder de leiding van hun leerkracht op diverse terreinen de nodige kennis tot zich hadden genomen, geweldig.