• 30 nov 08:34

De Missing Chapter Foundation

De denkkracht van kinderen en hun rol als change agent is nu een ontbrekend hoofdstuk in maatschappelijke besluitvorming. De Missing Chapter Foundation (MCF), opgericht in 2010, neemt de stem van kinderen serieus. Wij brengen dialoog tot stand tussen besluitvormers en kinderen over actuele dilemma's en vraagstukken.

De afgelopen week zijn de kinderen uit groep 7 begonnen met de onderzoeksvraag van Enexis:

'Hoe kan Enexis er voor zorgen dat mensen samen zo duurzaam mogelijk met energie omgaan?

De kinderen hebben deelvragen bedacht bij de onderzoeksvraag en aan de vragen merk je, dat de kinderen heel betrokken zijn en echt willen weten hoe zij Enexis suggesties kunnen geven. Een kleine greep uit de vragen:

• Wat doet Enexis?
  • Waarom wil Enexis duurzame energie?
  • Wat is het verschil tussen duurzame en niet-duurzame energie?
  • Wat is er zo belangrijk aan duurzame energie?
  • Waarom gebruiken mensen zoveel energie?

In totaal hebben de kinderen 20 deelvragen bedacht en zijn ze begonnen om in tweetallen op zoek te gaan naar antwoorden op hun vragen. Heel mooi is, dat de kinderen zelf nu al aangeven dat ze heel veel nieuwe dingen leren over (duurzame) energie.