Bel ons: 038-4600973

News

  • 18 dec 10:15

Op 23 november was Mediananny op de IJsselhof om samen met een groep geïnteresseerde ouders te praten over mediaopvoeding.

De avond werd goed bezocht. In de zaal zaten ouders met kinderen in verschillende leeftijdscategorieën. Inèz van der Voet, initiatiefneemster en gezicht achter Mediananny, deelde de groep op. De ene helft bestond uit ouders van kinderen tot 6 jaar en de andere helft uit ouders met kinderen tussen 7 en 12 jaar. In haar lezing legde ze uit waarom ze dit deed.

Vroeg beginnen!

Mediaopvoeding, zo stelt Mediananny, daar moet je zo vroeg mogelijk mee beginnen! We kunnen namelijk niet meer om media heen. Maar per leeftijd is wat je kind aankan anders. De allerkleinsten moeten vooral beschermd worden en hebben toezicht en begrenzing nodig. Maar al snel is het zaak dat je kind zélf leert in te schatten wat wel en niet goed voor hem is. Mediaopvoeding is dan gericht op zelfstandigheid, wijsheid en zelfvertrouwen. Tijdens de ouderavond hebben we het daar uitgebreid over gehad.

We hebben ook gesproken over praktische zaken als filters, manieren om nepnieuws op te sporen en manieren om profielen in te stellen op een veilige manier.

Volg Mediananny op Facebook om je vragen te stellen.


© 2019 Integraal Kind Centrum de IJsselhof