• Onderzoekend en ontdekkend leren op de IJsselhof

• 31 okt 09:41

De school is begonnen met de 'Week van de Techniek', waarbij we in de bovenbouw meerdere weken met een echte onderzoeksvraag aan de slag gaan. In groep 8a is de hoofdvraag 'Hoe ziet de wereld er over 25 jaar uit?' en de kinderen hebben bijpassende deelvragen gemaakt. Komende week worden tweetallen gevormd, die elk een vraag centraal stellen in hun onderzoek. Een greep uit de door de leerlingen gemaakte onderzoeksvragen: 'Wat zijn de levenskansen voor mensen met borstkanker over 25 jaar?', 'Hoe gaan we over 25 jaar naar ons werk?' en 'Welke nieuwe dieren leven er in Nederland over 25 jaar?' Mooie vragen om onderzoek naar te doen. De bedoeling is, dat de kinderen gaan kijken naar de recente ontwikkelingen op deze gebieden en naar innovaties die op stapel staan.

We zijn benieuwd!