Bel ons: 038-4600973

News

  • 09 jun 10:07

Zabuki Zwolle : 64 enthousiaste kinderen zijn actief met de wetenschap bezig geweest in de vorm van een 3D kaasprinter, insecten, slow food, duurzame broodzakjes, huis van de toekomst, verf gemaakt van aardappels en nog veel meer.
Zabuki Zwolle wil dit graag elke maand neerzetten voor nieuwsgierige kinderen, om het beeld te veranderen dat wetenschap niet alleen leuk is voor slimme kinderen. Kinderen laten beseffen dat iedereen de wereld kan ontdekken. Dat nieuwsgierigheid een grote verworvenheid is. Kinderen laten zien dat ontdekken en uitvinden een heel leuke bezigheid is, waarmee ze hun kennis en vaardigheden kunnen vergroten.


Voor kinderen die vragen stellen, meer willen weten, willen onderzoeken en willen experimenteren in wetenschap en technologie, organiseert Zabuki Zwolle op elke derde woensdagmiddag van de maand een Kinder Science Café. Activiteiten die de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelen en hen in grote getale verleid om elke maand weer te komen. Zabuki Zwolle werkt met wisselende, actuele en aansprekende onderwerpen vanuit vragen van kinderen.

Stichting Zabuki maakt het al bijna 8 jaar mogelijk dat kinderen uit o.a. Deventer en Enschede spelenderwijs kennis maken met de wetenschap. Een mooi, succesvol voorbeeld dat we graag in Zwolle in samenwerking met lokale en landelijke organisaties en bedrijven navolging willen geven!

Kinderen vinden zo'n uitdagende plek ook in Nemo in Amsterdam, het Twents Techniek Museum Heim in Hengelo (O) of Corpus in Oegstgeest.
Zabuki Zwolle is daarentegen 'lekker om de hoek' in Doepark Nooterhof Zwolle.

Nieuwsgierige kinderen kunnen zich via www.zabukizwolle.nl aanmelden voor de laatste Zabuki middag van dit schooljaar.

© 2019 Integraal Kind Centrum de IJsselhof