Welkom op de peuterpagina van IKC de IJsselhof

Ontdekken, proberen, onderzoeken en leren!

Gaat uw kind binnenkort naar de basisschool? Op deze pagina vindt u informatie over onze school.

Het jonge kind op onze school

Op IKC de IJsselhof geven wij jonge kinderen de ruimte om te spelen, te onderzoeken & ontdekken en te leren.

Spelen

Voor het jonge kind is spelen de belangrijkste activiteit van de dag! Door te spelen ontwikkelen kinderen sociale vaardigheden en doen zij nieuwe kennis op.

Onderzoeken en ontdekken

We werken met thema's, om het leren betekenisvol te maken. Als we een nieuw thema hebben, gaan we samen nadenken: wat weten we er al van? Wat willen we nog weten?

Leren

In kleine kringen krijgen de kinderen activiteiten aangeboden die passen bij hun eigen niveau. Zo krijgt elk kind de kans om op zijn eigen tempo te groeien en zich te ontwikkelen.

De IJsselhof in beeld

Hieronder ziet u enkele foto’s van onze school. Meer zien? Kom langs tijdens de Grote Peuterdag op vrijdag 24 september (https://www.grotepeuterdag.nl) of maak een afspraak voor een rondleiding.

Meest gestelde vragen

Op maandag, dinsdag en donderdag gaan de kinderen naar school van 8:30 tot 14:45.

Op woensdag en vrijdag gaan de kinderen naar school van 8:30 tot 12:30.

Alle kinderen zijn bij ons op vrijdagmiddag vrij.

Een dag bij kleuters is een gezellige dag, met veel ruimte om te spelen en te leren. De dag begint vaak met een inloop: de kinderen komen binnen en gaan aan de slag met een activiteit die door de leerkracht is klaargelegd.

Na de inloop volgt een ochtendkring: welkom allemaal! Wat gaan we vandaag allemaal doen? Vervolgens gaan de kinderen lekker spelen: binnen of buiten! Ook is er op vaste momenten tijd voor bewegingsonderwijs in ons speellokaal.
Rond 10:00 en 12:00 is het etenstijd, want van al dat spelen krijgen we honger! Daarna volgt weer een spelmoment.

Tussendoor hebben we kringmomenten: tijd om met het thema bezig te zijn of voor te lezen.

Aan het einde van de dag geven we elkaar complimentjes en bespreken we de dag: heeft iedereen een fijne dag gehad?

Tot morgen allemaal!

Natuurlijk kan dat! U bent van harte welkom op de Grote Peuterdag op vrijdag 24 september. Meer informatie vindt u op de site van de Grote Peuterdag.

U bent ook van harte welkom voor een rondleiding. U krijgt dan de kans om samen met uw kind en één van onze collega’s de school te bekijken en vragen te stellen. U kunt het formulier hieronder invullen, dan nemen wij contact met u op.

Meer weten?

Als u nieuwsgierig bent geworden naar onze school, als u nog vragen heeft of als u uw kind wilt aanmelden, kunt u het onderstaande formulier invullen. Wij nemen dan contact met u op.

Mocht u liever zelf willen bellen, dan kan dit natuurlijk ook. U kunt bellen met 038-4600973 of een mail sturen naar Margreet Arendsen, de directeur (m.arendsen@ooz.nl).

Staatssecretarislaan 10 8015 BX Zwolle
T: 038-4600973 E: directie-ijsselhof@ooz.nl